Διαλείποντες καθετηριασμοί

Εάν δεν μπορείτε να κενώσετε την κύστη σας φυσιολογικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθετήρα. Ο καθετήρας είναι ένας μικρός σωλήνας που εισάγεται στην κύστη σας για την απομάκρυνση των ούρων. Αν μετά την αποστράγγιση των ούρων ο καθετήρας αφαιρείται και απορρίπτεται τότε ονομάζεται καθετήρας για διαλείποντα καθετηριασμό.

Οι καθαροί διαλείποντες καθετηριασμοί είναι ασφαλείς και αποτελεσματικοί τόσο για τη βραχυπρόθεσμη όσο και για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση και προτείνονται ως πρώτη επιλογή αντιμετώπισης για τα άτομα που δεν μπορούν να κενώσουν την κύστη τους ικανοποιητικά3. Οι διαλείποντες καθετηριασμοί περιορίζουν τις επιπλοκές που συνδέονται με τους μόνιμους καθετήρες (καθετήρες που μένουν συνέχεια στη θέση τους), μεταξύ των οποίων και τον υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Η ομάδα φροντίδας της Bracemedical θα σας εκπαιδεύσει στο σωστό τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείτε τους αυτό-καθετηριασμούς. Μπορεί να απαιτείται να εφαρμόζετε τη μέθοδο των διαλειπόντων καθετηριασμών τέσσερις έως έξι φορές την ημέρα. Ο ουρολόγος σας θα καθορίσει τη συχνότητα των καθετηριασμών σας.

Οι διαλείποντες καθετηριασμούς μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε χώρο. Μπορείτε να μεταφέρετε διακριτικά τα απαραίτητα για τη διαδικασία υλικά και η διαδικασία πραγματοποιείται σχετικά γρήγορα. Μπορείτε να αδειάζετε τα ούρα στην τουαλέτα ή σε κάποιο συλλέκτη.

Στην περίπτωση που δεν μπορείτε, για οποιοδήποτε λόγο, να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία, ένας φροντιστής ή ένα μέλος της οικογένειάς σας θα μπορούσε να την κάνει για εσάς.

Εξωτερικοί (περιπεϊκοί) καθετήρες

Για την διαχείριση ορισμένων τύπων ακράτειας, οι άνδρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξωτερικούς (περιπεϊκούς) καθετήρες. Οι καθετήρες αυτοί φέρουν κολλητική επιφάνεια η οποία εξασφαλίζει την επικόλλησής τους στο πέος και την παραμονή τους στη θέση τους. Συνδέονται με ένα ουροσυλλέκτη περιπάτου ή έναν ουροσυλλέκτη κλίνης για τη συνεχή αποστράγγιση των ούρων. Αποτελούν μία διακριτική και ασφαλή λύση.

Τμήμα Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης

Στη Bracemedical λειτουργεί τμήμα με άριστα καταρτισμένο προσωπικό που φροντίζει για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, εκπαίδευση και υποστήριξη των ασθενών και των φροντιστών τους.

Προϊόντα ακράτειας

Call Now Button